fbpx

За виновните при ПТП

автор: адвокат Елица Буенова – от 2007г. представлява пострадали при ПТП в цялата страна. Дългогодишен опит и тясна специализация!!!

Полезни видеа на адвокат Елица Буенова за пострадалите при ПТП и делата, които предстоят, може да намерите в нейния канал в YouTube. 

…….

✅Сега нещо и за виновните при ПТП.

Знам, че не са ми в контингента, но ако ме чуят, това ще е от полза и за пострадалите.

Давам пример:

1)        На 17.04.2006г. става ПТП. Водач на МПС блъска и убива пешеходец. Образува се досъдебно производство и се започва ходене по мъките.

Първа инстанция – връща, прокурорът отново внася в съда, първа инстанция, втора инстанция, ВКС връща на втората, втората връща пак на първата, за трети път първа инстанция, втора инстанция и така до края на март 2011г.

5 години. Цели 5 години ходене по мъките за всички участници в процеса.

Един виновен, който от самото начало е било ясно, че е виновен и един адвокат, който се интересува единствено от хонарара си. Няма да назовавам името му, за да се бутам между шамарите, но такива са стотици. Има обаче няколко зрънца, които като им видя имената и червата ми се обръщат.

     2) 03.09.2014г. става ПТП. МПС минава на червен светофар и убива водачката на друг автомобил пред очите на 2 й дъщери. Невероятна трагедия.

Наказателното дело приключи на 21.06.2018г.

Поредната виновна, за която беше ясно, че няма как да се оттърве. Един адвокат, който по принцип представлява пострадали, но хонорар не се изпуска, особено, ако има кой да плаща и да плаща цели 4 години.

Не са малко случаите, в които виновните са ми звъняли за помощ, след като вече са се усетили, че ги лъжат и тупат като брашняни чували.

Схемата е една и съща, адвокатите, които представляват виновния също:

Става ПТП.

Има загинал човек.

Виновният започва да търси „добър“ адвокат.

Попада на „най-добрия“.

Той му вади НК и започва да му чете как ще лежи в затвора, как пострадалите и адвокатите им сме страшни изверги и ще ги бутнем за дълго зад решетките.

Само ние си знаем, че това за съжаление изобщо не е вярно. Не че ние не искаме и не че не правим всичко възможно, за да го постигнем, но на съдиите изобщо не им пука.

След като виновният хубаво е изплашен до несвяст, се започва с дебелите хонорари за „оттърване на кожата“.

То са обещания, то са експертизи, то са отлагания. Свят да ти се завие.

Към края на делата виновните вече са като бити с мокър парцал. Въпрос на време е да се усетят, но връщане назад няма. Изтърве ли се възможността за съкратено съдебно следствие, оттърване от схемата няма. Виждала съм как хора се поболяват от притеснение. Всяко следващо съдебно заседание е мъчение за всяка една от страните.

Като черешка на тортата след години пристига и сметката по наказателните дела за експертизи, разпити на свидетели и т.н., които често набъбват на над 10-15 000лв.

Както обичам да казвам – всеки клиент заслужава адвоката си. Това е комплимент към моите клиенти и винаги така си казвам, когато някой не ме наеме – значи просто не ме заслужава.

Същото важи и за виновните. В ОС-Ямбол преди години, след като колежката /адвокат на виновния/ и самият виновен зверски ме ядосаха, го казах в съда. Че като ги гледам и им слушам глупостите, напълно си се заслужават един друг. Съдията ме глоби и ме накара да се извиня. ?

Като попадна в такова дело винаги се сещам за вица дето синът завършил право, станал адвокат, прибрал се един ден в къщи и се похвалили на баща си, че решил онова дело, дето баща му не можел да реши от години. Знаете какво е казал бащата….

‼️?‼️ И сега призивът ми към всички виновни – консултирайте се с няколко адвоката и не се доверявайте непременно на този дето се опитва най-много да ви наплаши.

Има ПТП, които просто се случват. При тях колкото и да искаме да се борим, никога няма да постигнем ефективни присъди.

При ПТП, причинени от пияни, дрогирани, без книжки и т.н. така или иначе оттърване от затвора няма. Най-доброто решение е да се признаете за виновни, да преклоните глава и да искате делото да мине по реда на съкратеното производство, защото така и така ще лежите в затвора, поне да е по-малко. Съдията е длъжен да  намали определеното ви наказание с 1/3.

Давам този съвет, защото искам да съм обективна. Иначе какво правя аз като адвокат на пострадалите – когато гоним по-голяма присъда – винаги търся начини да съботирам съкратеното производство.

Невероятно дългите наказателни дела обаче изтущават всички страни в процеса. За нас адвокатите това е работа. Дали ще се явявам по едно или по друго дело, все ще съм в съда.

Безкрайните дела обаче не са в интерес на нито една от страните.

…….

Ако сте пострадал при ПТП, търсите добър адвокат по ПТП, искате справедлива присъда, висок размер на обезщетение и то в разумни срокове и при напълно прозрачни условия на работа, обадете ми се още сега!!!

Дългогодишният ми опит и тясната ми специализация като адвокат на пострадали при ПТП са гаранция за успех!!!

 

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.