fbpx

Молба до КАТ-Русе за отнемане свидетелството за правоуправление на болен, причинил ПТП

?‼️?‼️ ИМА СМИСЪЛ!!!
Винаги има смисъл. Важното е да не се отказваш!!!
Искам да споделя една победа в битка, която никога до момента не бях водила.
? Всъщност съм сигурна, че такова нещо изобщо никой никога досега не е правил в България.
Става ПТП. Водач, управляващ ЛА с превишена скорост, убива велосипедист. Успяхме да вкараме подсъдимия в затвора, защото беше извършил ПТП в срока на условната си присъда по друго дело за продажбата на цигари без бандерол. /Понякога и една кутия цигари може да те вкара в затвора./ Но не за тази победа искам да говоря. Въпреки че битката беше жестока и на трите съдебни инстанции.
? Искам да ви споделя как подсъдимият, по време на процеса, ни затрупа с медицински документи, как многократно отлагаше делото, защото бил в тежко здравословно състояние и как ни разиграваше с адвокатите си 5 години в съда. Благодаря на колегите, че така добре подкрепиха исканията си за отлагане и претенциите си за по-малко наказание, поради заболяването на подсъдимия. Епикризи от болници /частни/, в които клиентите ми го намираха по дънки и по маратонки, защото всеки път ходеха, за да проверят дали наистина е там, изследвания и всичко както си трябва.
Та изчаках аз хладнокръвно да свърши делото, момчето вече е на санаториум на наша издръжка в затвора в Белене.
И какво мислите, че направих след делото? Архивирах го??? Не разбира се.
‼️ Тъй като заболяването, което подсъдимият има, фигурира в списъка със заболяванията по НАРЕДБА № 3 от 11.05.2011 г. за изискванията за физическа годност към водачите на моторни превозни средства и условията и реда за извършване на медицинските прегледи за установяване на физическата годност за водачите от различните категории, той подлежи на специално освидетелстване от ТОЛЕК – комисия, която изрично трябва да позволи да се издаде свидетелство за правоуправление на човек, страдащ от такова заболяване.
И какво направих ли?
? Ами пуснах жалба до Началника на сектор „Пътна полиция“ – КАТ и поисках да се извърши проверка.
??? И сега е моментът да ви споделя – НАДЕЖДА ИМА, СМИСЪЛ ИМА, САМО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТКАЗВАМЕ И ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ СЪС ЗАКОННИ и ДОПУСТИМИ СРЕДСТА.
♥️ Има полиция, има ред, има и справедливост. /Има и от другото, но не това е темата на поста точно сега./
Какво стана?
В резултат на проверката е установено, че лицето е негодно да бъде водач на МПС и свидетелството му е отнето надявам се ЗАВИНАГИ!!! Да, да. Точно така. Завинаги. Защото, за да си го върне, този човек трябва да премине през тежък преглед от комисия от невролози, които да си сложат подписа под неговата годност. Дали има корупция, дали ще си плати?!? Ами нека опита. Нека го направят, но, ако след това има и леко ПТП, лично аз ще подгоня и лекарите!!!
Това е предимството на малките населени места – там всичко се знае, нищо не остава скрито-покрито.
Дали съм доволна. И дали ще спра до тук?
‼️Доболна съм разбира се. И НЕ – няма да спра. Сега чакам да получа резултата от проверката и какво мислите ще направя? Ще го архивирам??? Неееее.
Ще подам жалба в прокуратурата срещу лекаря, който през 2016г. е издал медицинско свидетелство на този подсъдим, с което е удостоверил, че е годен. От представените по делото документи е видно, че заболяването е мисля, че от 2012г. ПТП е 2014г., отлаганията за тежкото състояние бяха в периода 2017-2018г. И ще оставя на прокуратурата да реши следва ли лекарят да носи наказателна отговорност за издаването на документ с невярно съдържание.
Има корупция – ИМА, но има и справедливост. Има и хора, които знаят защо са назначени на работа и я изпълняват съвестно. Но ние, вечно недоволните и мрънкащите, не им гласуваме доверие, за да си я вършат. И те не виждат смисъл да го правят.
Дали съм щастлива? Как няма да съм. Щастлива съм разбира се. Щастлива съм, защото тези победи ми дават надежда, че нещата ще се оправят. Воля има!!!
Дали ми се плаща за това? За хората, които търсят поредната конспирация и ме нападат, че си правя реклама, ще кажа – НЕ, НЕ ми се плаща за това. Не искам да ми се плаща за тези войни. Възмездието ми е – СПРАВЕДЛИВОСТТА, която бавно и постепенно налагам. Възмездието ми е всеки човешки живот, който може би ще спася.
Обичам ви.♥️♥️♥️♥️
Обичайте се и вие.♥️♥️♥️
Обичайте ближния, обичайте хората, обичайте всички. ♥️♥️♥️
Обичайте живота. ♥️♥️♥️ Ценето го. Той е нещото, което никога не може да се върне. ?
И вярвайте – СПРАВЕДЛИВОСТ ИМА. Само трябва да знаем как да я постигнем!!!

Ако сте пострадал при ПТП, търсите добър адвокат по ПТП, искате справедлива присъда, висок размер на обезщетение и то в разумни срокове и при напълно прозрачни условия на работа, обадете ми се още сега!!!

Дългогодишният ми опит и тясната ми специализация като адвокат на пострадали при ПТП са гаранция за успех!!!

 

МОЛБА ДО КАТ-РУСЕ ЗА ОТНЕМАНЕ НА СВИДЕТЕЛСТВОТО ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ НА БОЛЕН, ПРИЧИНИЛ ПТП

Обърнах се към Началника на сектор “ПП-КАТ”-гр.Русе да извърши проверка и да отнеме свидетелството за правоуправление на един болен водач, който е причинил ПТП със смъртен случай.

На 19.10.2014г. в с.Ценово, водачът Д.Х.А. с ЕГН, управлявайки лек автомобил марка “Мерцедес”, модел „Е250ТД” с рег.№ при нарушаване правилата за движение по пътищата предизвикал пътнотранспортно произшествие и по непредпазливост причинил смъртта на Т.Г.Х.

В хода на съдебното производство срещу Д.А. беше представена медицинска документация, от която е видно, че е болен от неврална мускулна атрофия по рождение с прогресиращо развитие. Същият не се яви на няколко съдебни заседания, тъй като поради влошаване на здравословното му състояние не можел да стъпва на краката си, което наложило болничното му лечение.

Д.А. има свидетелство за управление на МПС от 2006г. с валидност до 2016г. През 2016г. А. е подновил СУМПС, като за целта е представил медицинско свидетелство. Тъй като това заболяване засяга крайниците, аз лично считам, че хората, страдащи от него, не са годни да управляват МПС.

Водачите на моторни превозни средства и кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС трябва да отговарят на изискванията за физическа годност за категорията, която притежават, съответно категорията, за която придобиват правоспособност съгласно НАРЕДБА № 3 от 11 май 2011 г. за изискванията за физическа годност към водачите на моторни превозни средства и условията и реда за извършване на медицинските прегледи за установяване на физическата годност за водачите от различните категории. В приложение № 1 на същата са посочени заболяванията и състоянията, при наличието на които се налагат ограничения за получаване на свидетелство за управление на МПС в зависимост от категорията на МПС. Нямам задълбочени медицински познания, но мисля, че едно от посочените заболявания в списъка е именно това на Д. А. Поради тази причина е необходима индивидуална преценка за годността му по специален ред, посочен в Наредбата.

Помолих да бъде извършена проверка, като направят справка посочено ли е заболяването на Д.А. в представеното през 2016г. медицинско свидетелство, защото съществуваше вероятност то да е укрито. Помолих да изискат цялата медицинска документация, предоставена по НОХД №212/2018г. по описа на ОС-гр.Русе и последващите дела срещу А. и да възложат проверка на годността на Д.А. да шофира предвид съпътстващото му заболяване. Помолих да бъде направена преценка дали изискванията на Наредба №3 от 11 май 2011г. са спазени.

Ако действително А. е затруднен да ходи, камо ли да шофира, то това би означавало, че при всяко негово управление на пътно – превозно средство, той е потенциална опасност за другите участници в движението по пътищата.

Помолих в случай, че се установи злоупотреба, да бъдат сезирани компетентните органи и да се потърси отговорност на съответните лица.

 

ОТГОВОР:

С писмо с рег.№108500-9303 от 08.06.2020г. Областна дирекция на МВР – Русе „Сектор Пътна полиция“ ме уведомяват, че е извършена проверка, от която е установено, че на 10.10.2019г. и издадена ЗППАМ и на основание чл.171, т.1, б.”а” от ЗДвП временно е отнето СУМПС на лицето Д.Х.А., тъй като видимо не отговаря на медицинските изисквания – до отпадане на изискванията за това. ЗППАМ е издадена и връчена на лицето на 22.10.2019г.

 

 

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.