fbpx

Отново за катастрофата, при която загина Милен Цветков и за повдигнатото обвинение за евентуален умисъл

автор: адвокат Елица Буенова – от 2007г. представлява пострадали при ПТП в цялата страна. Дългогодишен опит и тясна специализация!!!

Полезни видеа на адвокат Елица Буенова за пострадалите при ПТП и делата, които предстоят, може да намерите в нейния канал в YouTube. 

Делото за убийството на Милен Цветков влиза в съда.

И отново се започна с теориите и конспирациите.

Затова за разумните отново ще напомня неща, които написах още през пролетта, когато повдигнаха на Кристиян обвинение за евентуален умисъл. Още тогава казах, че няма да бързам да се радвам, защото не е ясно дали това обвинение ще издържи в съда – в случая не заради прокурора, а заради съдиите. Аз лично съм убедена, че това трябва да стане – Кристиян трябва да бъде осъден за умишлено убийство на Милен Цветков. И ако това стане – ще сме отворили нова страница по този вид дела.

  1. Защо смятам, че е налице евентуален умисъл:

„При евентуалния умисъл деецът се е насочил към нещо друго, но допуска общественоопасните последици като един допълнителен, страничен резултат. Допускането тук няма смисъл на предполагане, а означава безразличие, съгласие, непротивене, примиряване с настъпващите от деянието странични общественоопасни последици. За да постигне своето, деецът е предприел един неоправдан риск те да настъпят. Тяхното съзнаване не се е оказало достатъчен контрамотив за деееца срещу преследване на набелязаната цел и извършване на деянието. При евентуалния умисъл престъпниятрезултат не се предвижда като неизбежно настъпващ, но деецът се примирява с неговото настъпване. Евентуалният умисъл се заключава в безразличието на дееца към настъпването на един страничен резултат, който не се обхваща от неговата цел.“

Каквато и да е била реалната цел на Кристиян Николов, няма как да си е мислил, че с над 100км./ч., натискайки газта, вместо спирачката, на червен светофар и с наличието на спрени автомобили пред него, ще избегне удара. Той е бил с ясното съзнание, че ще настъпи удар и че може да пострадат хора, дори да умрат /защото не може да си мислиш при тези обстоятелства, че ще успееш да литнеш например – въпреки че с оглед наркотиците, които е използвал, може и това да си е мислел./

Кристиян не е целял да убие именно Милен Цветков – това са поредните глупости, които се разпространяват в нета. /Умишлено убийство не се поръчва на сина на богаташи, а на наркомани и пропадняци, с каквито е пълен целия свят – не само България./

Но ако беше така, то тогава щяхме да говорим отново за умисъл, но вече под формата на пряк. Тъй като той не е целял именно това – затова и умисълът е евентуален.

Съгласно чл.11, ал.3 от НК „Деянието е непредпазливо, когато деецът не е предвиждал настъпването на общественоопасните последици, но е бил длъжен и е могъл да ги предвиди, или когато е предвиждал настъпването на тези последици, но е мислил да ги предотврати.“

Сами виждате, че при тази фактическа обстановка, няма как да не е предвиждал настъпването на общественоопасните последици. Следователно деянието няма как да е непредпазливо.

Разликата между евентуалния умисъл и престъпната самонадеяност се заключава главно в това, че в първия случай деецът не е убеден, а във втория случай е убеден, че общественоопасните последици, няма да настъпят, тъй като е взел мерки за предотвратяването им.

  1. Сега във връзка с твърденията, че с повдигането на обвинение за умишлено престъпление всъщност искали да оправдаят Кристиян – ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!

Въпреки всичко, което се изговори по темата включително и от една камара велики адвокати, аз съм убедена, че ако съдът счита, че Кристиян не е извършил деянието умишлено, а по непредпазливост, той НЕ може да го оправдае изцяло. Той ще го оправдае за умисъла и ще го осъди за непредпазливостта.

Така че, моля ви, не се доверявайте на конспиративни теории – съдът НЕ МОЖЕ ДА ОПРАВДАЕ КРИСТИЯН. Кристиян ще бъде осъден и дълбоко в себе си вярвам и се надявам това да стане по повдигнатото му обвинение за умишлено причиняване смъртта на Милен Цвектов при ПТП. Съдът може да го оправдае за по-тежкото, но ще го осъди за по-лекото.

Проблемът би бил в обратната ситуация. Ако беше повдигнато обвинение за по-малкото /за причиняване на ПТП по непредпазливост/ и съдът счита, че е умишлено. Тогава, тъй като съдът не може да утежни положението на подсъдимия дори и да са налице основания за това, не може да го осъди за по-тежкото /за умишлено причиняване на смърт при ПТП/.

  1. Да, от страна на защитата, доколкото четох, е имало опити да завъртят нещата така, че да се приеме, че заради наркотиците Кристиян е бил неадекватен и не е разбирал действията и постъпките си, като по този начин целят да бъде оправдан. Но това няма как да стане.

– Първо, защото има експертиза, която казва, че е разбирал действията и постъпките си.

– И второ, защото няма съд, който да го оправдае заради това. То ако ставаше така, всеки, който иска да убие някого, първо ще се надруса хубаво и след това ще пледира НЕВИНЕН!!!

Така че …. спокойно!!!

Кристиян ще бъде осъден и според мен ще бъде осъден именно за умишлено убийство на Милен Цветков при ПТП под форма на вината – евентуален умисъл. А аз и стотици пострадали при ПТП ще сме му благодарни, че умирайки, промени историята и съдебната практика. Ако това стане, Милен Цветков няма да е умрял напразно!!!

Дългогодишният ми опит и тясната ми специализация като адвокат на пострадали при ПТП са гаранция за успех!!!

ПТП, при което загина Милен ЦветковКристиян убиецът на Милен Цветков

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.