fbpx

Стартирах издаването на сборници със съдебна практика по дела за ПТП

автор: адвокат Елица Буенова – от 2007г. представлява пострадали при ПТП в цялата страна. Дългогодишен опит и тясна специализация!!!

Полезни видеа на адвокат Елица Буенова за пострадалите при ПТП и делата, които предстоят, може да намерите в нейния канал в YouTube. 

Започнах издаването на сборници със съдебна практика по дела при ПТП.

Това, което искам е да поставя на една ръка разстояние за всички, на които по една или друга причина им се е наложило да се сблъскат са тази материя, всичко необходимо, за да се справят с казуса, пред който са се изправили.

На този етап предстои издаването на 6 тома, след което подготвям още мин.6.

Определям тези сборници като незаменими!!!

Можете да поръчате всички томове от ТУК.

сборници съдебна практика

 

От 2007г. работя в подкрепа на пострадалите при ПТП.

Всички твърдят, че това е лесна работа и че се печелят лесни пари.

Само аз обаче знам какво ми е коствало, за да стана наистина добър адвокат по дела за ПТП:

– стотици хиляди килимотри на пътя и то сама зад волана – зиме и лете, при сняг и при пек.

Никога няма да забравя една нощ – прибирах се от Котел, беше зверска снежна буря, не помня нито деня, нито годината /не искам и да ги помня/. Затънах с колата си по междуселски път, в коловози, пълни с вода. Имах избор само назад – километри, нямам идея колко. Само ревях и карах ….. назад. Бях напълно сама и в нищото. Звънях на 112, за да ми кажат къде съм и как да изляза от този Ад. Благодаря на човека отсреща, който не ме остави, докато не намерих главния път. Звънеше ми през 10 минути…… Защо плача и сега, докато пиша това ли? Защото съм оживявала десетки пъти през тези години като по чудо. Защото само благодарение на невидими сили днес мога да стоя пред компътюра си и да пиша тези редове…

Няма да забравя и когато се прибирах към Варна – поех представителството на пострадали при ПТП от едно варненско село. ПТП беше причинено от жител на същото село. Когато си тръгвах, 2 коли и 10-тина души бяха препречили пътя извън селото. Заключих вратите, усилих музиката и минах през банкета. Бях съвсем сама, беше тъмно. Карах и не поглеждах в огледалото за обратно виждане….. Опитаха се да ме сплашат ….. и успяха, но само докато си стигна до хотела!

Няма да забравя и дело в Пазарджик, когато роднините на загинало момче, неразбрали каква е присъдата, ме чакаха пред съда и искаха да ме линчува.  Само благодарение на бързата реакция от страна на бащата на загиналото дете не отнесох някое и друго кроше. Треперех, докато карах навръщане…. извиненията, след като разбраха какво е станало, нямаха никакво значение…

– и така стотици часове извън дома, далеч от семейството ми, подложена на какви ли не изпитания

– милиони сълзи, изплакани с моите клиенти, тонове болка, която съм натрупала през годините

– жестоки битки в съда срещу виновни и колеги, срещу застрахователи …

– разочарование от хората, от системата, от съда, от несправедливостта

– и още и още

Само аз знам и какво ми е дало разира се….. и не става въпрос за пари.

Всичко, което съм направила за своите клиенти, осмисля живота ми и ме кара да вярвам, че не съм живяла напразно.

Опитът, който съм натрупала, ми дава самочувствието да живея с високо вдигната глава и да твърдя, че съм един от най-добрите адвокати по дела за ПТП.

От 2007г. работя в подкрепа на пострадалите при ПТП.

Нямам нито едно дело, което да съм претупала и нито един клиент, към който да съм се отнесла безотговорно. Карала съм се, хокала съм и съм гонила свои клиенти от съдебната зала. Който иска, е разбрал, че това е само и единствено в негов интерес, който не иска, ми се е сърдил. За мен е важно, че съм се раздавала на 100% дори и с риск да обидя или прогоня клиента си. Защото за мен делото е най-важно и когато съм в съда, нищо друго няма значение…. След като защитя на 100% правата и интересите на клиентите си, след това вече всички те забравят, че някога са ми се сърдили и разбират защо съм правила всичко, което съм правила – и нещата, които са им харесвали, и тези, които може и малко да са ги обидили.

След 12 години и опорочаването на моя труд и на труда на останалите честни и етични колеги, които работим в този сектор, от схеми, пари, борба за хонорари и прочие и прочие ….. реших да помогна и с още нещо.

Започнах записването на видеоклипове и поддържането на видеоканал, в който споделям полезна за пострадалите при ПТП информация. Разбира се упреците и нападките не спират, но тези, за които го направих, са ми благодарни. И само това има значение.

Затова започнах да издавам и серия от сборници със съдебна практика по дела за ПТП, по които работя от 2012г.

По една или друга причина до момента не ми достигаше време или може би смелост да ги издам, но ето, че и този момент дойде.

Какво искам и защо издавам тези сборници със съдебна практика по дела за ПТП?

През годините като адвокат се сблъсках с множество трудности и неизвестни. Стотици пъти ми се е налагало да „отривам топлата вода“ и да се боря срещу непознаването на материята. Целта ми е да помогна и да облекча работата на всеки юрист или човек, който по една или друга причина по желание или по неволя му се е наложило да се сблъска с тази материя. Да сложа на една ръка разстояние всичко необходимо. Да спестя време и усилия, които е трябвало да инвестирам аз през годините и които сега няма да Ви се наложи да губите.

На една ръка разстояние! Това е, което искам.

Разбира се, че имам и друга цел.

С тези сборници със съдебна практика по дела за ПТП искам да повиша нивото на компетентност на разглеждане на този вид дела. Да направя всичко по силите си да повиша лесно и бързо познанията на разследващи, колеги, а защо не и на прокурори и съдии. Никой не се е родил научен. За всеки има първи път.

Помня как започнах аз – Бях чувала думата експертиза, но нямах идея какво е опасна зона, какво е съотношението между превишена и несъобразена скорост, как се изчислява скоростта, какво е особено тежък случай, как се установява количеството изпит алкохол, що е то съпричиняване, какво точно означава, че нормите на НК досежно ПТП са бланкетни и че се запълват от съответните правила, които уреждат движението по пътищата и още и още.

Сигурна съм, че днес е пълно с колеги, които са решили да тръгнат по моя път и аз искам да направя пътуването им по-лесно.

Но в действителност, правейки това имам една друга цел, която вече е крайната, към която наистина се стремя, постигайки другите не по-малко важни цели.

Това, което наистина искам е, като помогна на всеки да се справи по-лесно и да се подготви по-добре, аз всъщност искам да помогна на пострадалите. Защото така ще мога да осигуря компетентно правно обслужване дори и на тези, които не са мои клиенти.

От всеки се иска само едно – да иска да чете и да се усъвършенства.

А от мен да не спирам да пиша!

Дългогодишният ми опит и тясната ми специализация като адвокат на пострадали при ПТП са гаранция за успех!!!

 

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.