fbpx

Какво може да ви сполети, ако карате с летни гуми през зимата и причините ПТП

автор: адвокат Елица Буенова – от 2007г. представлява пострадали при ПТП в цялата страна. Дългогодишен опит и тясна специализация!!!

Полезни видеа на адвокат Елица Буенова за пострадалите при ПТП и делата, които предстоят, може да намерите в нейния канал в YouTube. 

В това интервю споменавам един много интересен факт за това какви последици може да има, ако причините ПТП през зимата, защото управлявате своето МПС с летни гуми. Нещата са още по-сериозни, ако има пострадали от ПТП.

https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101373233

Повече за мен можете да научите тук

Ако сте пострадал при ПТП, търсите добър адвокат по ПТП, искате справедлива присъда, висок размер на обезщетение и то в разумни срокове и при напълно прозрачни условия на работа, обадете ми се още сега!!!

Дългогодишният ми опит и тясната ми специализация като адвокат на пострадали при ПТП са гаранция за успех!!!

 

ПТП заради летни гуми през зимата

За какво да внимаваме и какви правила да спазваме, докато шофираме през зимата

  1. покрижете се за техническата изправност на автомобила си
  2. винаги изчиствайте изцяло предното панорамно стъкло
  3. изчиствайте снега от тавана на МПС
  4. пазете се от ТИР-овете, спазвайки двойно по-голяма дистанция, за да се пазите от летящите късове лед от покрива на техните ремаркета
  5. шофирайте с 4 зимни гуми с добри грайфери и еднакви размери поне на отделните оси. По закон се изиска гумата да е зимна или с мин.4 мм протектор. А според наредбата за техническата изправност протекторът на всяка гума при всякакви условия не трябва да бъде по-малък от 1,6чм. Ако не спазите тези изисквани, автомобилът ви се води технически неизправен. Ако причините ПТП, защото не сте успял да спрете, защото сте управлявали автомобилът си с неподходящите гуми и причините щети, трябва да знаете, че вашата застраховка „Гражданска отговорност“ не покрива щетите и веднага, след като изплати на пострадалите всички вреди в едно с лихвите и разноските, Застрахователната компания ще заведе срещу вас дело за регрес и ще поиска да й възстановите всички заплатени суми.

Водачът, който е причинил ПТП, защото не е успял да спре, защото е бил с неподходящите гуми, ще бъде осъден да възстанови всички суми за изплатените на пострадалите обезщетения, разноски и адвокатски хонорари!!!

 

 

 

 

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.