Молба до ВКС, с която предизвиках тотална промяна в статута на повереника /адвокат на пострадалите/

Може би малко хора ще разберат този документ, но искам да се похваля по 2 причини:
  • повдигнах проблем, който всички съдии от НК на ВКС са се събрали, за да обсъдят
  • решението е изцяло в полза на пострадалите и техните адвокати и обръща на 180 градуса съществуващата до този момент практика на много съдии
  • и най-вече, защото разрешаването на този проблем, беше едно от предложенията, които ще внеса и за които ще искам решения и промени.
До днес обсипването на парка Кайлъка с пътни знаци и ограничаване скоростта на движение от 90 на 50 км./ч беше най-голямото ми постижение в обществения живот.
Тази промяна обаче е неизмерима откъм значение. Не би спасила човешки живот, но от значението за правото е с оценка 11 по скалата от 1 до 10.
До преди това становище адвокатите на пострадалите /поверениците/ бяхме никой в процеса. Не разполагахме със собствени права и лично аз срещах доста трудности.
Има дела, които не са разглеждани във ВКС, поради факта, че жалбите са подавани в срока на адвоката, но извън срока на пострадалия.
Е, вече няма да е така. 🙂
Благодарна съм на съдиите от ВКС за 2 неща:
  • защото решиха един голям проблем
  • и защото за пореден път ми показаха, че когато знаеш какво точно искаш, има воля нещата да се променят и да бъдат вкарани в правилната посока.

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.