fbpx

Оказване на помощ ли е обаждането на тел.112 след ПТП, при което има загинали хора

автор: адвокат Елица Буенова – от 2007г. представлява пострадали при ПТП в цялата страна. Дългогодишен опит и тясна специализация!!!

Полезни видеа на адвокат Елица Буенова за пострадалите при ПТП и делата, които предстоят, може да намерите в нейния канал в YouTube. 

От години ме гложди този проблем и не мога да се преборя с него.
Според прокурорите и съдиите в БГ, ако след като е блъснал и убил човек, водачът на МПС избере трицифрен номер, за който дори не се изисква да имаш пари в телефона си, какъвто е тел.112, то той е направил всичко зависещо от себе си за оказване помощ на пострадалия и му се повдига обвинение за по-леконаказуемия състав на чл.343а като съответно му се налага и по-леко наказания. Единственото условие е пострадалият да не е бил починал …. още. Няма никакво значение дали го е доближил, дали е проверил има ли пулс, диша ли, дали не се дави в кръв или не си е глътнал езика. Не!!!! само се обажда на 112 и готово.
Справедливо ли е това според Вас??????????????
Справедливо ли е да бъде убит човек и само защото виновният за това е положил „неимоверното“ усилие да натисне 3 копчета на телефона си,  да му бъде наложено по-леко наказание???????????
Толкова години се боря с това, опитвам се да убедя близките, че такава е съдебната практика у нас, но …… не действа. Нито за едното, нито за другото. Нито съдиите и прокурорите са ме чули, нито близките могат да приемат това, което им казвам.
В края на миналата година предприех поредните агонизиращи действия, надявайки се, че все някой ще вникне в същността на това, което говоря. Но….. уви. Отново не постигнах успех. Но можех да го направя и се чувствах длъжна. Винаги правя всичко, зависещо от себе си, а после ….. не винаги нещата зависят от мен. Но аз знам, че съм направила, каквото мога и не съм се предала. Не съм спряла по средата на пътя и не съм сменила посоката. А другото – другото ще тежи на нечия друга съвест!!!!!
Че ….. Пуснах молба до ред институции, в чиято компетентност и възможности е да променят нещо в тази насока. Но … като по чудо получих отговор от всички …. Но ….. не като по чудо отново ударих на камък.
Въпрос на лична преценка било във всеки конкретен случай да се прецени дали да натиснеш 3 пъти екрана на ш…… си телефон е усилие, способно да спаси човешки живот, който малко преди това е бил жестоко отнет.
И всеки ден съм в съда и всеки ден едно и също – присъди, решения, присъди, решения…. Щом подсъдимият е избрал 112 е ангел пазител на човешкия живот. А това, че за да бъде спасен понякога се изискват минути, а това, че от Спешния център ще дойдат преко сили не по-рано от 20 мин, ако и ПТП да е станало пред болницата……. Това мили хора, няма значение. Важното е да е позвънено.
Е, как мислите-справедливо ли е това???????????????

Първите 5-6 минути са от решаващо значение за спасяване живота на пострадалите.

Затова се опитайте  да оцените състоянието на пострадалите и степенувайте по важност действията си, като преди всичко установете дали има:
– наличие на самостоятелно дишане;
– запазена сърдечна дейност;
– нараняване с обилно кръвотечение;
– счупени кости и признаци на други тежки увреждания.
Ако обстоятелствата налагат, пренесете на безопасно място пострадалия, поставен върху твърда подложка /дъска/. Не допускайте при изнасяне на пострадалия от автомобила да бъде теглен за главата или крайниците, защото е възможно да бъдат нанесени допълнителни, фатални за живота травми.

Ако сте пострадал при ПТП, търсите добър адвокат по ПТП, искате справедлива присъда, висок размер на обезщетение и то в разумни срокове и при напълно прозрачни условия на работа, обадете ми се още сега!!!

Дългогодишният ми опит и тясната ми специализация като адвокат на пострадали при ПТП са гаранция за успех!!!

помощ ПТП

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.