fbpx

Натовареността на разследващите полицаи

автор: адвокат Елица Буенова – от 2007г. представлява пострадали при ПТП в цялата страна. Дългогодишен опит и тясна специализация!!!

Полезни видеа на адвокат Елица Буенова за пострадалите при ПТП и делата, които предстоят, може да намерите в нейния канал в YouTube. 

…….

В България основна роля по наказателните дела за ПТП играят разследващите полицаи. Това са хората, които извършват огледа и събират всички доказателства по делото – разпитват свидетели, назначават експертизи, събират писмени доказателства.

Поради преси наблюдения и след разговор с различни разследващи полицаи в различните градове установих, че има огромна разлика в тяхната натовареност – както в отделните градове, така и в един и същи град, а по някога и в едно и също районно управление полицаите работят по различен брой дела. Това е причината някой от тях да  не могат да отработят делата си в срок, а качеството им на работа на моменти да е просто плачевно.

Това ме мотивира до отправим запитване до всяка една Областна дирекция и да потърсим информация за броя и натовареността на разследващите полицаи. Бях шокирана. Винаги съм знаела, че има проблем, но никога не съм очаквала той да е толкова голям. Има РУ, в които разследващи работят по 15-20 дела, като в същото време в други се работи по над 70 дела на производство. Това е просто недопустимо.

Незабавно изпратих сигнал за проблема на МВР и поисках да се предприемат спешни мерки за установяване какъв е нормалният брой дела, по които би могъл да работи един разследващ полицай качествено и в срок. Към настоящия момент все още чакам отговор.

Прилагам запитването, които отправихме, сигнала, който изпратихме на МВР, отговорите на отделните ОДМВР и обобщаваща табличката, с които бихте могли да се запознаете.

В заключение качвам и отговорът на МВР, който е от типичните отговори за отбиване на номера.

Не знам как системата за случайно разпределяне на делата ще оправи проблема с различната натовареност в различните градове например, но ….. аз повече от това не мога да направя.

…….

Ако сте пострадал при ПТП, търсите добър адвокат по ПТП, искате справедлива присъда, висок размер на обезщетение и то в разумни срокове и при напълно прозрачни условия на работа, обадете ми се още сега!!!

Дългогодишният ми опит и тясната ми специализация като адвокат на пострадали при ПТП са гаранция за успех!!!

 

Таблица обобщаваща отговори

отговор Благоевград

отговор Бургас приложение

отговор Бургас

отговор Велико Търново

отговор Видин

отговор Враца

отговор Габрово

отговор Добрич

отговор Кърджали

отговор Кюстендил

отговор Ловеч

отговор Монтана

отговор Пазарджик

отговор Перник

отговор Плевен

отговор Пловдив

отговор Разград 1

отговор Разград 2

отговор Разград 3

отговор Русе

отговор Силистра

отговор Сливен

отговор Смолян

отговор София

отговор СтЗ

отговор Търговище

отговор Хасково

отговор Шумен

отговор Ямбол

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.