fbpx

Молба до председателя на СОС за ПОС терминал

автор: адвокат Елица Буенова – от 2007г. представлява пострадали при ПТП в цялата страна. Дългогодишен опит и тясна специализация!!!

Полезни видеа на адвокат Елица Буенова за пострадалите при ПТП и делата, които предстоят, може да намерите в нейния канал в YouTube. 

Понякога се боря и с разни дребни неща. Обичам като видя нещо несправедливо или нещо, което може да бъде по-добро, да не се правя, че не го забелязвам, а да се опитам да го променя. Понякога дребните битки водят до големи промени.

От години всички „клиенти“ на Софийски окръжен съд са поставени в абсолютната невъзможност да си плащат таксите. Ако искат да получат някаква услуга, са длъжни да излизат от съдебната палата и да посещават клон да банка или офис на ePay, при което освен да се разиграват, им се налага да плащат и банкови такси, които често надхвърлят дължимата сума.

До скоро нямах дела в СОС и дори не подозирах за този проблем. Когато обаче ми се наложи да използвам „услугите“ му, бях втрещена и реагирах незабавно. По-долу ще видите молбата, която подадох до председателя на СОС, а сега очаквам и развръзката.

Преди и след молбата ми – важното е, че процедурата е задвижена.

 

МОЛБА ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СОС ЗА ПОС ТЕРМИНАЛ

Обърнах се към Председателя на Софийски окръжен съд във връзка с липсата на възможност за заплащане на такси чрез ПОС-терминал. Посочих, че като председател му е гласувано доверие, а аз съм убедена, че има и желанието за това да превърне СОС в едно по-добро място, както за работа от страна на служителите, така и за всички, ползващи административните услуги на съда. Тъй като вярвам във волята му за промяна към по-добро и по-лесно обслужване за всички, най-чистосърдечно и с огромно чувство за уважение, се обърнах към него със следната молба:

Като институция от една бързоразвиваща се система на страна-членка на ЕС, в така забързаното и дигитализирано време на 21 век, считам, че е време СОС да бъде снабден с ПОС – терминал на поне едно от гишетата в деловодството или да бъде обособен един касиер, който да събира дължимите такси. Считам, като абсолютна неразумна и несъответстваща на времето, в което живеем необходимостта, ако искам да ми бъдат издадени преписи, да трябва да посетя деловодството на СОС, да разбера каква е дължимата такса, да се върна до офиса и да банкирам, да отида до банката да внеса сумата или да платя в офис на Изипей. Таксата, която трябва да заплатя към съда често възлиза на суми до 1лв., за което, освен неудобството от разиграването ми, се налага да плащам и такса от 2лв. за банков превод или такса от 0,91ст. за вноска от 1лв. на каса на Изипей.

Посочих, че съм сигурна, че няма да подмине с лека ръка моето предложение и съм убедена, че една такава дребна промяна ще направи огромна разлика, както за деловодителите, поставени в ситуация да обясняват как това е възможно изобщо да се случва, така и на всички страни по делата, които ще пестят ценно време, усилия и средства.

 

ОТГОВОР:

С имейл от 02.07.2020г. съдебен администратор ме моли да ги извиня за причиненото неудобство, свързано с плащане на допълнителни такси  при заплащане на таксите по сметка на Софийски окръжен съд. Уверяваме, че в момента тече процедура за  избор на банка за поставяне на ПОС терминал в съда, с оглед облекчаване на    гражданите  при ползване услугите на Софийски окръжен съд.

 

 

 

 

 

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.