fbpx

Молба до Патриарха за името на ЗК“ДаллБогг: Живот и Здраве“

автор: адвокат Елица Буенова – от 2007г. представлява пострадали при ПТП в цялата страна. Дългогодишен опит и тясна специализация!!!

Полезни видеа на адвокат Елица Буенова за пострадалите при ПТП и делата, които предстоят, може да намерите в нейния канал в YouTube. 

Като буден гражданин на РБългария и човек, който не понася нередности, лъжи и тънки сметки на гърба на нещо свято и непорочно, се възпротивих на следния абсурд. Християнка съм, ако изобщо има значение. Но дори и да не съм, използват успешно своята ценностна система и качества за създаването на един по-добър свят – за всички.
На 26.03.2018г. подадох молба до Патриарха, тъй като считам за непочтено името на Застрахователно акционерно дружество „ДаллБогг: Живот и Здраве“, регистрирано в Търговския регистър при Агенцията по вписванията с ЕИК 200299615 – гр.София.
Считам, че наименованието на това дружество противоречи на морала и на установените закони в Библията.

Пета книга Моисеева – Второзаконие, глава 5, 7 – 21 гласи:

– „Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ (Бог твой) няма да остави ненаказан оногова, който употребява името Му напразно.“

Произнасяйки името на тази компания всъщност всички ние сме принудени да нарушаваме най-строгите закони – Божиите.

Наименование на това дружество ме кара да им задам няколко въпроса:
1. Наистина ли не измислихте нещо по-оригинално, запомнящо се и доходоносно от това богохулство?
2. Кой и защо е одобрил тази простотия от служителите в Търговския регистър?

  1. Осъзнават ли собствениците на това смехотворно дружество /защото то е такова и с поведението си към всички пострадали, имащи нещастието да трябва да се обърнат към него/, че задължават всички техни клиенти и контрагенти да нарушават Божиите закони.

Дали това е поредния знак как хора от вихрушките на Родината ни се мислят за безсмъртни и ненаказани – дори и от Бога. Умишленото потъпкване на тези канонизирани норми говори за абсолютната липса на страх и наглост, проявена към нещо всевишно.

Отдавна вярата на много от нас се ограничава до празно пожелание „Христос Воскрессе“. Често за Бог се сещаме само по време на църковен брак, кръщене или погребение. Във време на болка или трудности. Но безхаберието и безотговорността на органите, отредени да защитава Божията воля, са именно причината за това.

Защо нямам отговор? Защо и на Патриарха му е все тая?

Не знам. Вие кажете?

Ако сте пострадал при ПТП, търсите добър адвокат по ПТП, искате справедлива присъда, висок размер на обезщетение и то в разумни срокове и при напълно прозрачни условия на работа, обадете ми се още сега!!!

Дългогодишният ми опит и тясната ми специализация като адвокат на пострадали при ПТП са гаранция за успех!!!

Обърнах се към Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, за да насоча вниманието му към Застрахователно акционерно дружество “ДаллБогг: Живот и Здраве”, регистрирано в Търговския регистър при Агенцията по вписванията с ЕИК 200299615, със седалище и адрес на управление: област София (столица), община Столична, гр. София 1172, район р-н Изгрев, ж.к. Дианабад, Г.М.Димитров № 1, бл. 0, вх. 0, ет. 0, ап. 0.

Считам, че наименованието на това дружество противоречи с установените от православната вяра нрави, както и установените Божи закони в Библията –  Пета книга Моисеева – Второзаконие, глава 5, 7 – 21. Единият от тях гласи:

  • “Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог; защото Господ (Бог твой) няма да остави ненаказан оногова, който употребява името Му напразно.”

Името на дружеството поставя хората в положение, в което да изричат Името Божие напразно. Това е едно излишно нарушаване на Светия Закон, което не мога да приема за правилно и помолих за съдействие за промянаимето на горепосоченото дружество. Считам, че това е правилният път за изчистване на това недоразумение.

Не последва никакъв отговор!!!

 

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.