fbpx

Молба до митрополит Неофит за името на ЗК „ДаллБогг: Живот и Здраве“

автор: адвокат Елица Буенова – от 2007г. представлява пострадали при ПТП в цялата страна. Дългогодишен опит и тясна специализация!!!

Полезни видеа на адвокат Елица Буенова за пострадалите при ПТП и делата, които предстоят, може да намерите в нейния канал в YouTube. 

На 30.05.2018г. подадох молба до Негово Светейшество, Софийския Митрополит Неофит, тъй като считам за непочтено името на Застрахователно акционерно дружество „ДаллБогг: Живот и Здраве“, регистрирано в Търговския регистър при Агенцията по вписванията с ЕИК 200299615 – гр.София.

Считам, че наименованието на това дружество противоречи на морала и на установените закони в Библията.

Пета книга Моисеева – Второзаконие, глава 5, 7 – 21 гласи:

– „Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ (Бог твой) няма да остави ненаказан оногова, който употребява името Му напразно.“

В молбата си изказвам своето възмущение от лекомислието, с което се споменава името Божие. Да се основе дружество с подобно име е не само обидно, но бих казала и ненормално. Ставаме свидетели на все „по-оригинални“, натрапчиви и безскрупулни начини за печелене на пари. Дори да става въпрос за Бог, българинът, поставяйки на везната вярата и пачката, по-скоро избира пачката.
Тълкувам този акт на наглост не само като пик на религиозен упадък, но и като безнаказано опетняване на християнската вяра. Никой не носи отговорност по НК за това, че споменава напразно името Божие, но означава ли това, че не носи абсолютно никаква такава?

Съществуваме паралелно в 2 свята – материалния, под камшиците на НК и Божият – под равносметката на най-висшия съд. Нима Божиите закони са неистински, само защото не изпитваме физическо или административно наказание по тях? А как ще обясните на децата, които тепърва изучават християнската вяра, че Божиите закони са за всички, че именно те ни правят равни пред Всевишния, че в Царството Божие не съществуват пари, цвят на кожата, пол, раса, състояние и различия като цяло?

Допускам, че Митрополит Неофит е зает с работи от религиозно естество. Подхождам с разбиране към липсата на отговор, лично от него, но не толерирам факта, че бях лъгана от деловодството му с фалшиви благодарности за откритата нередност и отлагане във времето на разглеждане на молбата ми. Ще гласуваме след 2 дни, ще гласуваме след една седмица, ще гласува по-нататък. КОГА?
Докато главната институция – Вашата, си затваря очите и отказва да предприеме мерки или поне да отговори не на мен, на себе си, защо бездейства, това ще се превърне в поредната порочна практика за погазване на вярата и ще подронва доверието в църквата, което и без това е принизено достатъчно от комерсиализма, който се вихри там.

Ако сте пострадал при ПТП, търсите добър адвокат по ПТП, искате справедлива присъда, висок размер на обезщетение и то в разумни срокове и при напълно прозрачни условия на работа, обадете ми се още сега!!!

Дългогодишният ми опит и тясната ми специализация като адвокат на пострадали при ПТП са гаранция за успех!!!

 

Обърнах се към Софийския митрополит Неофит, за да насоча вниманието му към Застрахователно акционерно дружество “ДаллБогг: Живот и Здраве”, регистрирано в Търговския регистър при Агенцията по вписванията с ЕИК 200299615, със седалище и адрес на управление: област София (столица), община Столична, гр. София 1172, район р-н Изгрев, ж.к. Дианабад, Г.М.Димитров № 1, бл. 0, вх. 0, ет. 0, ап. 0.

Считам, че наименованието на това дружество противоречи с установените от православната вяра нрави, както и установените Божи закони в Библията –  Пета книга Моисеева – Второзаконие, глава 5, 7 – 21. Единият от тях гласи:

  • “Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог; защото Господ (Бог твой) няма да остави ненаказан оногова, който употребява името Му напразно.”

Името на дружеството поставя хората в положение, в което да изричат Името Божие напразно. Това е едно излишно нарушаване на Светия Закон, което не мога да приема за правилно и помолих за съдействие за промянаимето на горепосоченото дружество. Считам, че това е правилният път за изчистване на това недоразумение.

 

Не последва никакъв отговор!!!

 

 

 

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.