fbpx

Дисциплинарно производство срещу мен

автор: адвокат Елица Буенова – от 2007г. представлява пострадали при ПТП в цялата страна. Дългогодишен опит и тясна специализация!!!

Полезни видеа на адвокат Елица Буенова за пострадалите при ПТП и делата, които предстоят, може да намерите в нейния канал в YouTube. 

…….

Един от подсъдимите, срещу които се изправям в съда и за който ще се боря да лежи в затвора до последната капка кръв /т.е. с всички предвидени ми от закона средства и до последната инстанция/ – Георги, който увреди 3 свои приятели при ПТП в местността Кайлъка, а година и половина след това уби друг свой приятел, се опитва да ме сплаши и пусна сигнал срещу мен до Дисциплинарния съд на САК. Момчето се надява да ме стресне и да се откажа или да намаля темпото, или пък може би се надява да ме лишат от адвокатски права и да му се размине, но това няма как да стане, защото няма как да отстрани от пътя си всички адвокати, които бих преупълномощила, за да довършат битката ми за справедливост.
По-жалкото е, че колегите ми са решили, че са налице предпоставки да образуват дисциплинарно производство срещу мен.
Не се страхувам и не се срамувам от нито едно свое действие.
Гордея се с работата си, гордея се с постиженията си. Емоционална съм и не съжалявам. 14 години плача с близките на загинали при ПТП. Никога не можах да го преодолея, не можах да сложа прегради. Ядосвам се и плача заедно с тях. Много често се случва да плача и в съда. Не издържам…… Само човек, който е позволил болката на близките на загинали при ПТП да премине през него, само той знае какво е – не е приятно, но ми дава сили да се боря ДОКРАЙ!!!
Боря се за ефективни присъди и ще дам всичко от себе си Георги да лежи в затвора.

На 11.02.2021г. получих дисциплинарното обвинение и съм направо втрещена:

От обвинението НЕ става ясно нито в какво точно ме обвиняват, нито на база на какви доказателства го правят.

На първо място колегите са решили, че след като съм обидила Георги, аз НЕ упражнявам съвестно своята професия и чрез поведението си НЕ съм достойна за необходимите за професията доверие и уважение.
Аз, която давам всичко от себе си, която съм лишила децата си от майчини грижи и ласка, за да давам на клиентите си най-доброто като отношение и работа – НЕ УПРАЖНЯВАМ СЪВЕСТНО СВОЯТА ПРОФЕСИЯ.
Аз, защото съпреживявам всяка болка и не мога да понасям убийците по пътищата на страна ни, СЪМ НЕДОСТОЙНА ЗА НЕОБХОДИМОТО ЗА ПРОФЕСИЯТА ДОВЕРИЕ И УВАЖЕНИЕ.
Същите считат, че като адвокат нямам право да организирам протести.
Колегите, ще останат изненадани като разберат, че не аз организирам протестите – аз само ги подкрепям.
Съжалявам, че не мога да доведа като свидетели други мои клиенти, единствените които са се отказавали от мен и го направиха, защото НЕ подкрепих протестите, които организираха и поведението, което имаха спрямо съда.
Но и така да е – не виждам какво нарушение съм допуснала със събирането на множество хора пред съда. Нашите протести са законни, имаме уведомление и разрешение от Общината. Борим се за справедливост.
Още по-малко мога да проумея с какво съм нарушила професионалната тайна и какви по-точно обстоятелства съм разгласила за процес, КОЙТО Е ПУБЛИЧЕН!!!! Това че съдът го е върнал ли???? Явно наистина имам нужда да получа урок по адвокатска дисциплина, защото може би не съм съвсем наясно какво се има предвид под професионална тайна. И дали като обявявам датите, на които има съдебни заседания, всъщност не я нарушавам. Това е безумие!!!!
Най-интересно е обвинението в това, че съм нарушила професионалната етика с цел ДА СЕ ХАРЕСАМ НА КЛИЕНТА, НА ВЛАСТТА ИЛИ НА ТРЕТИ ЛИЦА.
Не знам как мога да се харесам на хора, които ме обичат.
Харесването е първата фаза, а моите клиенти ме обичат. То е видно и от коментарите, които оставят за мен. То ще стане ясно и за съда, ако ми позволи да докарам има-няма 100-200 свидетели само като за начало.
На властта едва ли съм й се харесала, но виж на третите лица е много вероятно. Ама не защото протестирам или обиждам хората, а защото съм там, за да дам всичко от себе си в БИТКАТА ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ.
Зверски ме подразни разширителното тълкуване на думите ми „съдът чу нашия глас…“. Остави това кого съм имала предвид – това само аз си го знам. Но да считаш, че с това съм проявила явно неуважение към съда, е ПРЕКАЛЕНО.
Виж за прокурора има резон. Но само за него, а не за прокуратурата като цяло. Та аз повече хваля съда и прокурорите, отколкото да ги хуля. Не аз съм виновна, че някой не си е свършил работата, а прокурорът, който подронва авторитета на цялата съдебна система…
Любимо ми стана утежняващото вината ми обстоятелство – ТЕЖЕСТТА НА ИЗВЪРШЕНОТО НАРУШЕНИЕ, но още повече ЛИПСАТА НА САМОКРИТИЧНОСТ И ОБЕКТИВНА ОЦЕНКА НА ИЗВЪРШЕНОТО НАРУШЕНИЕ.
Не знам колко е тежко това, което съм извършила – предстои ми да разбера. Но за последното си отнасям наказанието с 200…. ЛИПСАТА НА САМОКРИТИЧНОСТ. Колегите определено имат предвид обясненията, които представих и в които изрично записах, че „Ако фактът, че не съм просто адвокат, който живее само за хонорара си, а се стремя да бъда полезна не само на своите клиенти, но и на цялото общество, е престъпление – то моля Ви – накажете ме!!!“
Гответе се да ме линчуват заради думите ми!!!!!!!

Ето тук можете да изгледате видеото, за което ми е повдигнато обвинение. ПУСНИ ВИДЕО!!!

По-долу може да прочетете всички документи и протоколи от съдебните заседания по делото.

След като ми беше повдигнато обвинение се случиха някой кардинални промени.

Управлението на САК беше напълно сменено и колегата, който беше решил да ме обезглави, беше сменен.
На първото по делото заседание на 11.05.2021г. и по мое искане делото беше прекратено и върнато на САС, за да оправят обвинителния акт, който са внесли. Изправена съм пред дежавю. Нещата се повториха почти на 100% с делото срещу Георги. със същите аргументи и по същите причини и моето дело беше прекратено и върнато.

На 26.05.2021г. бях уведомена и получих новото вече коригирано обвинение.

Всички безумия от предишното са отпаднали и вече ме обвиняват само за 2 неща – това, че съм нарекла Георги „нагло копеле“ и това, че съм казала, че делото е върнато на прокуратурата, за да „оправи лайната, които е сътворила“.

Обвиняват ме да съм нарушила– Чл. 40. Адвокатът или адвокатът от Европейския съюз е длъжен да упражнява съвестно своята професия и чрез своето поведение при нейното упражняване и извън нея да бъде достоен за необходимите за професията доверие и уважение.

и в Чл.132, т.10. в частта за уронване на престижа и достойнството на професията.

Делото се проведе на 09.06.2021г.

За предходното съдебно заседание получих огромна подкрепа, но притесних клиентите си, семейството си, близките и приятелите си. Затова този път реших да запазя мълчание и да се боря сама. Вече знам, че всички ме обичат и застават твърдо зад мен. Това е видно и от петицията, която организираха в моя подкрепа.

В работата си имам едно правило „Ако не мога да помогне, поне да не преча.“ и винаги се стремя да направя по-лек пътя, през който трябва да преминат пострадалите в битката за справедливост. Затова реших да не ги тревожа излишно. Особено близките на Божидар, които се чувстваха виновни, за това което ми причиняваше убиеца на техния син.

Отказах подкрепа от колеги, които искаха да ме защитават, отказах да протакам делото, за да изтече давността и се изправих пред съда.

Тъй като не считам, че съм подронила авторитета на адвокатската професия, заявих, че съм НЕ считам себе си за виновна. Изложих подробни аргументи и практика на ВКС и ЕСПЧ, които ми дават свобода на изразяване, дори и с цената понякога да бъда по-рязка и недружелюбна. Колегите обаче решиха, че като адвокат е по-добре и за мен самата да се опитам да постигам целите си, без да използвам неприлични думи и изрази, с което съм напълно съгласна.

Поради горното и тъй като случаят е маловажен, не бях наказана, а предупредена от председателят на дисциплинарния съд да бъда по-внимателна в следващите си публични прояви, които с оглед мисията, която имам за пътната безопасност, едва сега започват.

Нито аз, нито Георги обжалвахме това решение.

Въпреки че продължавам да считам, че процедурата не беше спазена и на места законът беше нарушен и още повече, считам себе си за напълно НЕВИННА, не обжалвах, защото имам нужда от този урок и защото исках всичко това да приключи и да насоча енергията, която изгубих по това дело, в правилната посока.

С това съм щастрива да заява, че това изпитание за мен вече е приключило.

Равносметката:

Благодарна съм за всичко, което ми се случи и за всичко, през което трябваше да премина. Бях обсипана с много любов и много подкрепа. Бях затрупана със съобщения от хора, които искаха да ми помогнат. Но най-важното е, че цялото това изживяване ме направи по-силна и ще ме предпази от много по-големи грешки, които можех да допусна за в бъдеще с пиперливия си език, който изобщо не иска да остане зад зъбите. ?

……..

Ако сте пострадал при ПТП, търсите добър адвокат по ПТП, искате справедлива присъда, висок размер на обезщетение и то в разумни срокове и при напълно прозрачни условия на работа, обадете ми се още сега!!!

Дългогодишният ми опит и тясната ми специализация като адвокат на пострадали при ПТП са гаранция за успех!!!

 

 

видеото може да изгледате в групата „Искаме справедливост и сигурност на пъта“ от тук

или в YouTube канала ми от тук

Протокол от съдебното заседание на 11.05.2021г.

Молба по 275 за прекратяване на делото и връщането му на САС

Протокол от съдебното заседание на 09.02.2021г.

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.