fbpx

Дело срещу адвокат за причинени вреди на клиентите му

За съжаление съдебната практика се напълни с дела срещу адвокати, които по един или друг начин са увредили интереса на своя клиент.

Защо за съжаление?

Не защото се водят такива дела, а защото доста голяма част от тях са спечелени, което ще рече, че адвокатът наистина е причинил вреда на своя клиент със своето бездействие или погрешно действие.
В тази статия ще стане въпрос за едно такова дело срещу адвокат, което спечелих от името на своите клиенти. Това беше и едно от най-тежките дела в кариерата ми. Не само защото беше трудно, а именно защото беше срещу колега. Адвокат, който, както много други, е решил, че  това са лесни дела и бързо се печелят лесни пари. Това обаче съвсем не е така. Затова и Законът за адвокатурата ни задължава да потърсим помощта на колега, ако поемем случай, по какъвто не сме работили досега и не познаваме съответната материя.
Така въпросната колежка се заема с ПТП, станало на територията на Румъния, при коета има двама загинали. Прави, каквото прави и 2 месеца преди изтичане на петата години решава да се откаже и да прехвърли пострадалите на някакъв брокер от Русе.
Битката беше жестока, а тя, с отвратителното поведение, което имаше в съда, се постара да направи победата ни още по-сладка.
По-долу може да прочетете всички решения по делото.
Дело срещу адвокат.

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.