fbpx

Болните зад волана

автор: адвокат Елица Буенова – от 2007г. представлява пострадали при ПТП в цялата страна. Дългогодишен опит и тясна специализация!!!

Полезни видеа на адвокат Елица Буенова за пострадалите при ПТП и делата, които предстоят, може да намерите в нейния канал в YouTube. 

…….

Може би това е една от най-болните ми теми, защото в България е пълно с хора, които страдат от доста страшни болести, хора, които не могат да ходят, хора, които на моменти са неадекватни, хора на силни лекарства, които всеки ден шофират и поставят себе си, близките си и всички около тях в смъртна опасност.

Това, за което сезирам всички институции от години е свързано с 2 основни проблема:

  • издават се фалшиви медицински от лични лекари, които укриват болестите на пациентите си; от лекари, които не познават пациента, който укрива от тях своите заболявания; водачите укриват своите ТЕЛК-ове от КАТ и КАТ нямат достъп до системата, за да проверяват това
  • ако един водач се разболее, след като си е взел или съответно подновил шофьорската книжка, няма механизъм, по който КАТ да узнаят за това и да му отнемат книжката. В ЗДвП е предвидена тази възможност, но те няма как да узнаят за тези нововъзникнали обстоятелства.

Ето последното искане, което сме отправили до Министър-председателя, МВР и МЗ.

Този път имаме ОГРОМЕН напредък. Най-после са се намерили хора, които да осъзнаят значимостта на този проблем и да запретнат ръкави, за да го разрешат. Сформирана е работна група, която ще работи по този въпрос. Това, което ме притеснява е, че са намерили решение на първата част от проблема, но от писмата им до мен не разбирам, че изобщо са разбрали за втората. Затова изпратих нова молба. В отговор от МВР ме уверяват, че ще се работи и по двата проблема.

Вижте отговорите им.

……..

Ако сте пострадал при ПТП, търсите добър адвокат по ПТП, искате справедлива присъда, висок размер на обезщетение и то в разумни срокове и при напълно прозрачни условия на работа, обадете ми се още сега!!!

Дългогодишният ми опит и тясната ми специализация като адвокат на пострадали при ПТП са гаранция за успех!!!

 

Нямате право да копирате съдържание от този сайт.